Monday, December 17, 2012

Masih Ada Sinar Harapan :-)

Posted by Zuriat Impian@Ahkak ZI at Monday, December 17, 2012
Memang Ahkak ZI akui.

Ahkak ZI dah slow down sikit dalam bab2 usaha TTC ni.

Last treatment TTC yang Ahkak ZI buat, last year.

Macam yang Ahkak ZI story dalam entry Doktor Bukan Tuhan!

Lepas daripada tu, langsung Ahkak ZI stop!

Ada la mak Ahkak ZI bagi serbuk kurma dari Mekah.

Pak sedara Ahkak ZI baru balik dari umrah tolong belikan.

Anak pak sedara Ahkak ZI ni pun TTC juga.

Ahkak ZI ambil je tapi tak makan pun!

Lately, Ahkak ZI ada amalkan minum cuka epal.

Tapi itu pun nawaitu utama nak kuruskan badan!

Lepas Cik P Ahkak ZI tingtong, Ahkak ZI makan pil asid folik balik.

Itu pun on-off je!

Ikhtiar Ahkak ZI, hanya doa dan bersedekah!

Ntah la dik...

Give-up?

Mungkin juga....

Pasrah?

Agaknya...

Redha?
 
Dah lama....

Ahkak ZI tau.

Doa tanpa usaha pun tak boleh juga.

Tapi, Ahkak ZI hanya cuba menjadi realistik!

Realistik bukan plastik!

Salah ke?



Tapi baru2 ni Ahkak ZI berkesempatan bersembang2 dengan seorang kenalan dalam satu kursus.

Dia seorang Dr...errr..bukan doktor perubatan tapi doktor PHD.

Terkeluarlah cerita, dia telah dikurniakan Allah rezeki zuriat dalam usia lewat 40'an.

47 years old to be exact!

Subhanallah!

Actually this is her second baby from her second marriage.

Baby yang pertama umur tak panjang.

Komplikasi jantung, meninggal lepas lahir.

Selepas 1st baby tu meninggal, beliau dan suami berserah kepada Allah jika diberikan zuriat lagi.

Kun-Fa-Ya-Kun!

Dia pun tak sangka diberikan Allah rezeki anak sekali lagi di dalam usia begitu.

Alhamdulillah! Baby yang kedua ini sihat, sempurna dan sangat comel!

Bila dengar cerita kenalan ni, seolah2 Ahkak ZI macam diberi suntikan semangat semula!

Tiada yang mustahil jika Allah SWT berkehendakkan!

8 comments:

afrah hana said...

Kalau ada butang like, sye like entry ni. InsyaAllah kak :)

mama munif said...

hahaha...smalah ngan afrah.klau lah blog ni ada butang like....sya nk like laju2 entry kak ni...aamiin3x kak...mudah2an doa kita dimakbulkan ilahi...kak jgn ptus asa erk??...meh kita sma2 berusaha..chayo2x...

Zuriat Impian@Ahkak ZI said...

Dear Afrah
Adik sudi baca blog ni pun ahkak dah berbesar hati.
Really appreciate it!

Dear mama munif
Ha..ha...nak LIKE laju2?
Rasa termengah2 ahkak dibuatnya ha..ha...
Anyway tqvm laling.
Putus asa tu InsyaAllah belum lagi selagi belum masuk fasa menopos,bole?
Usaha terus berusaha!
Yes!Chaiyok2!

eamy milea said...

Assalamualaikum ahkak zi. Terima kasih kerana share post ni, insyaallah rezeki akan berpihak juga kepada kita kelak. :)

p/s : makin bersemangat pulak lepas baca entry ahkak zi..
:)

Zuriat Impian@Ahkak ZI said...

Dear Eamy Milea

Waalaikumsalam dik.

Terimakasih la kerana sudi baca blog ahkak ZI ni.
Jika sudah tertulis rezeki kita akan dapat zuriat walaupun lambat,InsyaAllah.

Kita TTC ni saling beri semangat sbb hanya kita je tau perasaan nak dapatkan zuriat ni kan.

Nurul Aizura said...

Assalamualaikum ahkak Zi...Seronok baca blog akak...makin bersemangat pulak sy utk teruskan ber TTC lepas bc blog akak...:)

beauty health naturally said...

salam
pernah cuba minum air buah zuriat tak?sila lawati blog sya untuk details.hrp dpt membantu

tenku butang said...

mekaseh.. byk plajaran saya dapat disini

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Post a Comment

 

Zuriat Impian Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea